Καπετάνος από το Μεγάλο Μοναστήρι: «Στηρίζουμε τις παραδόσεις και τις εκδηλώσεις, που δίνουν ζωή στα χωριά μας»

Μια εξαιρετική πολιτιστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Μοναστήρι, Λάρισας από τον Μορφωτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και το Δήμο Κιλελέρ.

Το παρών φυσικά έδωσε ο Λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Καπετάνος, λάτρης των παραδόσεων που κρατούν ζωντανά τα χωριά του νομού.

Στην εκδήλωση έλαβαν χώρα χορευτικά συγκροτήματα με τραγούδια της Ανατολικής Ρωμυλίας, ενώ οι κάτοικοι του χωριού και οι επισκέπτες από τις γύρω περιοχές διασκέδασαν μέχρι τις πρωινές ώρες.

Ο Λαρισαίος βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του χωριού, αλλά και με αυτούς που έχουν φύγει από το χωριό για τα μεγάλα αστικά κέντρα και επιστρέφουν για να στηρίξουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και να ζωντανέψουν τις μνήμες τους.

«Οι εκδηλώσεις αυτές είναι μια αφορμή για να επιστρέφουμε στα χωριά μας και να ζωντανεύουμε τις μνήμες μας.

Οφείλουμε να κρατάμε ζωντανές τις παραδόσεις μας και να τις μεταφέρουμε από γενιά σε γενιά. Παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα αλλά και τα τραγούδια της Ανατολικής Ρωμυλίας, που μας διδάσκουν πράγματα από τις ρίζες και τον πολιτιστικό θησαυρό που κουβαλούν αυτοί οι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια.

Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας του Μεγάλου Μοναστηρίου, Παναγιώτη Κυρούδη, για την εξαιρετική αυτή διοργάνωση. Στόχος μας είναι να κρατάμε τις παραδόσεις μας και να ζωντανεύουμε τα χωριά μας, μεταφέροντας τις αναμνήσεις των πατεράδων και των παππούδων μας».

Αυτά δήλωσε ο Χρήστος Καπετάνος κατά το πέρας της εκδήλωσης, ενώ ο Πρόεδρος της Κοινότητας του έδωσε ως δώρο, ένα βιβλίο με την ιστορία του χωριού.

Παρόντες ο Εντεταλμένος σύμβουλος δήμου Κιλελέρ Στέλιος Θεοχαρόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Αρμενίου Τ.Καλαμπαλίκης  και ο πρώην αυτοδιοικητικός  Τάκης Τσικόπουλος.