Ενημερωτική δράση με θέμα «Δημιουργία και ορθή χρήση διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου»

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων (Συνεχιζόμενη Δομή) κάλεσαν ωφελούμενους από τον τοπικό οικισμό με σκοπό να τους ενημερώσουν για την δημιουργία και την ορθή χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ένας σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας και έχει πολλά πλεονεκτήματα καθώς είναι εύκολος, γρήγορος και οικονομικός τρόπος για ανταλλαγή μηνυμάτων, εγγράφων, φωτογραφιών κ.α.

Το email είναι απαραίτητο στην καθημερινή ζωή, στην εργασία, αλλά και στις συνδιαλλαγές του πολίτη με υπηρεσίες όπως σχολείο, Δ.ΥΠ.Α., τράπεζες κ.α. Για παράδειγμα, μέσω e-mail γονείς των μαθητών ενημερώνονται απευθείας από το σχολείο για σοβαρά σχολικά θέματα.

Κατά τη διάρκεια της δράσης τα στελέχη καθοδηγούσαν εξατομικευμένα τους ωφελούμενους να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό email ενώ ταυτόχρονα προβάλλονταν σχετικό video. Τέλος , πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τους κινδύνους του διαδικτύου και για τις περιπτώσεις εξαπάτησης από παραπλανητικά email.