Θωμάς Παπαλιάγκας από την Ανατολή: Ο Γιάννης Φλώρος δίδαξε ήθος

Ο Θωμάς Παπαλιάγκας βρέθηκε σήμερα στην Ανατολή Αγιάς, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γιάννη Φλώρου. Μετά την εκδήλωση δήλωσε: “Ο Γιάννης Φλώρος προφήτευσε και στη χώρα του και στον τόπο του. Διαψεύδοντας την παροιμία που λέει το αντίθετο. Γνώρισα τον Γιάννη Φλώρο από μαθητής ακόμη και για εμάς τότε ήταν τέτοιο μέγεθος που αναγόταν σχεδόν στη σφαίρα του μύθου. Μεγαλώνοντας, τον γνώρισα ως πολιτικό με ανεκτίμητη προσφορά, με πιο εμβληματική τη συμβολή του στην ίδρυση του ΕΣΥ. Σε αυτόν άλλωστε οφείλεται ότι το πρώτο Κέντρο Υγείας της χώρας έγινε στην Ελασσόνα.


Όταν πλέον ήμουν φοιτητής ως και ασκούμενος δικηγόρος, τον γνώρισα καλύτερα ως νομάρχη. Άφησε εποχή, με πρώτο χαρακτηριστικό του την ανθρωπιά, την ολιγάρκεια, την ταπεινότητα και την προσήνεια. Στοιχεία τα οποία εξέπεμπε και προσπάθησε να περάσει ως κύρια στοιχεία της πολιτικής στάσης του καθενός μας. Όπως επίσης και τη συγχώρεση. Ακόμη και στους υβριστές, τους υποκριτές, τους αχάριστους και όσους τον πούλησαν κατά καιρούς.

Ο Γιάννης Φλώρος ήταν συνώνυμο του ήθους στην πολιτική. Το οποίο ψάχνουμε στους σημερινούς πολιτικούς με το φανάρι του Διογένη. Θα στέκει εκεί στο χωριό του, την Ανατολή, η προτομή του να μας το θυμίζει”.