Στο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Βλάχων ο Καπετάνος: «Ευχαριστούμε για τους αγώνες, τις θυσίες και την εθνική προσφορά σας»

Στην Κατερίνη πραγματοποιήθηκε φέτος το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Βλάχων με συμμετοχή συλλόγων και χορευτικών συγκροτημάτων απ όλη την Ελλάδα αλλά και τον Καναδά, τις ΗΠΑ κλπ. χώρες.

Προσκεκλημένος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και του Προέδρου της Μιχάλη Μαγειρία και ο βουλευτής Λάρισας της  ΝΔ Χρήστος Καπετάνος, μαζί με συναδέλφους βουλευτές από την Πιερία φυσικά αλλά και την Μακεδονία και την Ήπειρο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων τέλεσε το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης, και τους συλλόγους Κοκκινοπλιτών Ν. Πιερίας, Λιβαδιωτών Κατερίνης, Βλάχων Καρίτσας, Αγίου Σπυρίδωνα και Φτέρης Πιερίας, με συμμετοχή πολλών χορευτικών συγκροτημάτων.

Αμέσως μετά το πέρας της επιτυχημένης διήμερης εκδήλωσης ο Χρήστος Καπετάνος δήλωσε: Οι αγώνες, οι θυσίες και η προσφορά των βλάχων στην διαχρονική πορεία του Ελληνισμού αποτελούν ηρωικά ορόσημα και άξια ιστορικά παραδείγματα.

Με χαρά σήμερα στην Κατερίνη συνάντησα και Λαρισαίους συμπατριώτες μου από τον Σύλλογο Λιβαδιωτών, τον Σύλλογο Κοκκινοπλιτών και της Καρίτσας που είναι βλαχόφωνα χωριά του νομού Λάρισας,  όπου πολλοί κάτοικοι τους διαμένουν πλέον στην Πιερία όπου έχουν δημιουργήσει ισχυρούς συλλόγους και κρατούν τα ήθη και τις παραδόσεις τους.

Συγχαρητήρια στην ΠΟΠΣ Βλάχων και στον Πρόεδρο της Μιχάλη Μαγειρία αλλά και στους αγαπημένους μου βλάχους συνδιοργανωτές του Ανταμώματος Βαγγέλη Μουστάκα και Σούλα Δρόσου από τα Φάρσαλα.

Να μαστε καλά να ανταμώσουμε και του χρόνου».