Μπάλος: Επανέρχεται η εξέδρα για την αποβίβαση των επισκεπτών της παραλίας

Η εξέδρα υπήρχε στον Μπάλο και τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο απομακρύνθηκε το φετινό καλοκαίρι, μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 και αφορούσε στην ασφαλή αποβίβαση και επιβίβαση των επισκεπτών με τα ημερόπλοια, βάζοντας σε “περιπέτειες” τους επισκέπτες.

Όπως αναφέρει το Flashnews.gr, μετά την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη με την οποία ακύρωσε προηγούμενη δική του απόφαση, επαναφέροντας την έγκριση για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στον Μπάλο, η εξέδρα που ήδη υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια είναι έτοιμη για να μεταφερθεί και τοποθετηθεί σε κατάλληλο σημείο στον Μπάλο.

Η αδειοδοτημένη πλωτή εξέδρα παρέμεινε χθες στο λιμάνι της Κισάμου και σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε στον Μπάλο από την «Κοινοπραξία Ναυτικών Εταιρειών Κρητικές Ημερήσιες Κρουαζιέρες» με σκοπό να εγκατασταθεί σε σημείο όπου θα εξυπηρετεί την ασφαλή αποβίβαση στην παραλία.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση που επανήλθε σε ισχύ στις 10/7/24, κάνει λόγο για εποχιακή χρήση έως 9 μήνες τον χρόνο και η έγκριση ισχύει για 5 χρόνια έως και τον Νοέμβριο του 2028.