Στην κατασκευή προσωρινής γέφυρας στην Αμπελιά Φαρσάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία τον Δεκαπενταύγουστο

Στην κατασκευή προσωρινής γέφυρας με τη χρήση τσιμεντοσωλήνων στην Αμπελιά Φαρσάλων στον ποταμό Ενιπέα, με σκοπό να γίνεται απρόσκοπτα και με ασφάλεια η κυκλοφορία των διερχομένων στην Π. Ε.Ο. Φαρσάλων-Βόλου, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στο εργοτάξιο βρέθηκαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Χρήστος Καπετάνος, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου και η αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Γαλλιού, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης της κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα της Αμπελιάς καταστράφηκε πριν από 10 μήνες (6 Σεπτεμβρίου) από την ορμή των νερών του «Daniel» που κατέβασε ο Ενιπέας ποταμός, και τμήμα της γέφυρας υποχώρησε με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Π.Ε.Ο. Φαρσάλων – Βόλου. Έκτοτε, οι πολίτες για να μεταβούν από το ένα σημείο της γέφυρας στο άλλο, έπρεπε να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα μέσω παρακαμπτήριας οδού που διέρχονταν από τα χωριά της δημοτικής ενότητας Πολυδάμαντα.

Η νέα γέφυρα βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και αναμένεται να επισκευαστεί από το Υπουργείο Υποδομών.

Δηλώσεις

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα «σημαντική, καθώς ενωμένοι όλοι μαζί, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, η κυβέρνηση, ο βουλευτής Χρήστος Καπετάνος και ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό. Το έργο της Αμπελιάς θα περάσει άμεσα από περιφερειακή επιτροπή και τη Δευτέρα ο ανάδοχος θα ξεκινήσει τις εργασίες. Εκτιμώ, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, ότι σε πεντέμισι εβδομάδες το έργο θα είναι έτοιμο, λογικά τον Δεκαπενταύγουστο. Πρόκειται για ένα έργο που θα βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων. Παραμένουμε συνεπείς στις εξαγγελίες μας».

Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου ευχαρίστησε την κυβέρνηση, τον Χρήστο Καπετάνο και τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, καθώς «συνέβαλαν τα μέγιστα στην υλοποίηση του έργου», ενώ ευχήθηκε «με τους ίδιος ρυθμούς να τρέξει και η κατασκευή της βασικής γέφυρας».

Η αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Γαλλιού, δήλωσε «συγκινημένη, καθώς ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και επαναφέρουμε την καθημερινότητα στη ζωή τους. Οι υποδομές είναι το παν για την εξωστρέφεια και η περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Δημ. Κουρέτα, ο οποίος ενεργεί αγόγγυστα και ακούραστα, κάνει το ανθρωπίνως δυνατό για να τα καταφέρει».

Ο βουλευτής Λάρισας, της ΝΔ, κ. Χρήστος Καπετάνος, μίλησε για «ομαδική δουλειά, καθώς σε περιπτώσεις θεομηνιών δεν χωράνε χρώματα και κόμματα. Ευχαριστώ την κυβέρνηση, την περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δημήτρη Κουρέτα για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους. Προχωράμε και με τον δήμαρχο κ. Εσκίογλου για να ολοκληρωθεί το σημαντικό αυτό έργο. Όταν θέλουμε, προσπαθούμε και τα πράγματα γίνονται και γρήγορα και σωστά» κατέληξε.