Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

Παρουσία πλήθους κόσμου, μελών της οικογένειας, συγγενών, φίλων, καθώς και εκπροσώπων των τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, 12 Ιουλίου 2024, η τελετή ονοματοδοσίας οδού στη μνήμη της Κλαούντια-Αλεξάνδρας Λάτα, από τον Δήμο Λαρισαίων, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για την οδό Σόλωνα (κάθετη στη Σωκράτους, στη συνοικία της Ν.Σμύρνης), η οποία μετονομάστηκε σε οδό Αλεξάνδρας Λάτα, στη μνήμη της 20χρονης Λαρισαίας στρατιωτικής ιατρού, που ήταν μεταξύ των νεαρότερων θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη οδό βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας Λάτα, όπου και μεγάλωσε η αδικοχαμένη Κλαούντια-Αλεξάνδρα. Την αποκάλυψη του νέου ονόματος της οδού έκαναν η μητέρα της Κλαούντια-Αλεξάνδρας, κ.Άλμα και τα μέλη της οικογένειας Λάτα, μαζί με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο.

Ανέγερση Μνημείου

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, οικογένεια, συγγενείς, γείτονες, φίλοι, συμπολίτες, για να εκπληρώσουμε μια υπόσχεση που δώσαμε, ως πόλη, πριν από καιρό. Την υπόσχεση ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Σαν πόλη, ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της 3ης Κοινότητας για να γίνει η σημερινή μετονομασία, υλοποιώντας την απόφαση που λάβαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από σήμερα, η Κλαούντια-Αλεξάνδρα, θα «ζει» και πάλι στη γειτονιά που μεγάλωσε κι έκανε τα όνειρά της. Είναι και προσωπική μου δέσμευση, η ανέγερση ενός Μνημείου για όλα τα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, έχουν ξεκινήσει ήδη οι διεργασίες και οι πρώτες επαφές για να γίνει αυτό», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Λαρισαίους για τη δύναμη και τη στήριξη που μας δίνουν καθημερινά. Ο πόνος είναι τόσο μεγάλος και αβάσταχτος. Αλλά είναι τιμή για εμάς και για την κόρη μου, η αποδοχή του αιτήματός μας από τον Δήμο Λαρισαίων. Τούτος ο δρόμος θα είναι σαν σημείο “συνάντησης” με την κόρη μου, θα μιλώ στους μαθητές, στους φίλους της, σε όλον τον κόσμο για το ποια ήταν η Κλαούντια, για το πείσμα και την επιμονή να κατακτήσει τα όνειρα της, για όσα κατάφερε να κατακτήσει -κι ας κόπηκε βίαια και απότομα αυτό το όνειρο, στα 20 της χρόνια», είπε η κ.Άλμα Λάτα.

Το «παρών» στην τελετή ονοματοδοσίας έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι κκ.: Ευαγγελία Λιακούλη, Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Γαλλιού, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας, Κωνσταντίνος Παππάς, Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ.Ελλάδας, Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης, Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Κλιματικής Αλλαγής – Αναπληρωτής Δήμαρχος, Ευάγγελος Παπαλέξης, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας & Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων, Κωνσταντίνος Καλόγηρος, Αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ανδρέας Ανδριτσόπουλος, Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Αστικής Ανάπτυξης, Φώτης Τζατζάκης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Εξωστρέφειας, Κωνσταντίνος Βλαχούλης, Αντιδήμαρχος Αγροτικής & Περιαστικής Ανάπτυξης, Δημήτριος Δεληγιάννης, Συντονιστής της «Συμπαράταξης», Δημοτικός Σύμβουλος, Μαβίδης, Δημοτικός Σύμβουλος, Αντώνης Κανέλλος, σύμβουλος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, Κωνσταντίνος Ζέβλας, πρώην Πρόεδρος 3ης Δημοτικής Κοινότητας, Ελένη Ξυνοπούλου – Θυμούλια, Πρόεδρος Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, Βασιλική Ζιάκα, Περιφερειακή Διευθύντρια Α’ & Β΄ θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Γρηγόρης Βλαχάκης, Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου.