ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυση έτους 2024

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ αρ. 293/12-07-2024 και αφού ξεπεράστηκαν όλες οι δυσκολίες ξεκινά μέσω των πιστοποιημένων ΚΥΔ η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2024.

Η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2024 (ΕΑΕ 2024) υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή στον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω του gov.gr από τον ίδιο τον δικαιούχο ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του είτε:

Α) Μέσω σύνδεσης με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet

Β) Μέσω των Πιστοποιημένων Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ)

Η συλλογή των αιτήσεων υλοποιείται στο πλαίσιο της σύμβασης: “Ανάπτυξη και Προσαρμογή απαιτούμενων πληροφοριακών συστημάτων και διασυνδέσεων που θα υποστηρίξουν την ΚΑΠ 2023-2027”.

Οι παραγωγοί και οι φορείς, που εμπλέκονται στη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ΟΣΔΕ μπορούν να επεξεργάζονται και να υποβάλουν τις ΕΑΕ 2024 μέσω της οποίας χορηγούνται όλες οι άμεσες ενισχύσεις, οι συνδεδεμένες ενισχύσεις, οι ενισχύσεις όλων των ειδικών καθεστώτων, καθώς και εκείνες των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης, που συνδέονται με εκτάσεις ή ζωικό κεφάλαιο μέσω του gov.gr.

Θα ακολουθήσει άμεσα σχετική εγκύκλιος και εφαρμοστικές οδηγίες για την διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2024.

ΟΠΕΚΕΠΕ