Καπετάνος από την Γέφυρα της Αμπελιάς: «Ξεκίνησε η κατασκευή της ιρλανδικής γέφυρας της Αμπελιάς – Η δέσμευσή μας γίνεται πράξη»

Το χωριό της Αμπελιάς Φαρσάλων και το σημείο όπου γκρεμίστηκε η μεγάλη γέφυρα τον Σεπτέμβριο του 2023 μετά την πρωτόγνωρη θεομηνία, επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής του νομού Λάρισας, της ΝΔ, Χρήστος Καπετάνος.

Παρών ήταν ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, καθώς και ο Δήμαρχος Φαρσάλων, Μάκης Εσκίογλου για να παρακολουθήσουν από κοντά την εξέλιξη του πολύ σημαντικού αυτού έργου.

Ο Χρήστος Καπετάνος από την πρώτη στιγμή ανάδειξε το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, καθώς η γέφυρα αυτή αποτελεί το δρόμο που ενώνει τα Φάρσαλα την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα με το Βόλο και εξυπηρετεί καθημερινά τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Η ιρλανδική γέφυρα θα είναι έτοιμη σε λίγες εβδομάδες, ενώ σύντομα αναμένεται να συμβασιοποιηθεί από την Ελληνική κυβέρνηση και η κατασκευή της κανονικής γέφυρας ως μια μόνιμη λύση.

«Ευχαριστώ την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους κατοίκους της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα του νομού Λάρισας, αλλά και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα για την καίρια συνεισφορά του, στο έργο της κατασκευής της Ιρλανδικής Γέφυρας της Αμπελιάς.

Το αποτέλεσμα το βλέπουμε σήμερα με τα ίδια μας τα μάτια. Η γέφυρα ξεκίνησε να κατασκευάζεται. Λόγω της καταγωγής μου από την περιοχή των Φαρσάλων, είμαι σε θέση να γνωρίζω την αναγκαιότητα αυτής της γέφυρας, γι αυτό από την πρώτη στιγμή εργάστηκα με όλες μου τις δυνάμεις μαζί με τον δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου, για την υλοποίηση αυτού του έργου.

Σύντομα η ιρλανδική γέφυρα θα ολοκληρωθεί, με την κατασκευή δρόμου με άσφαλτο, δυο κατευθύνσεων, εξυπηρετώντας τους κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά και όλης της Θεσσαλίας, ενώ άμεσα θα συμβασιοποιηθεί η κατασκευή και της μόνιμης γέφυρας.

Η δέσμευση της Κυβέρνησης στην Θεσσαλία και στο νομό Λάρισας, γίνεται πράξη».