Η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας στο επίκεντρο της συνάντησης με Κ. Τσιάρα-Χρ. Κέλλα

Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα και τον υφυπουργό Χρήστο Κέλλα είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος συζήτησε μαζί τους όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής της Θεσσαλίας.

Αναλυτικότερα ο Περιφερειάρχης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα της θεσσαλικής υπαίθρου, σημειώνοντας ότι «αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τοπική και εθνική οικονομία», τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ανάδειξης της ταυτότητας των ποιοτικών προϊόντων της Θεσσαλίας. Ζήτησε ακόμη την επίσπευση καταβολής των αποζημιώσεων τόσο σε πλημμυρόπληκτους του daniel, όσο και σε αγρότες θύματα της κλιματικής κρίσης.

Τέλος ο κ. Κουρέτας συζήτησε με τους κυβερνητικούς παράγοντες το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας και την πορεία υλοποίησης των αντιπλημμυρικών- αρδευτικών έργων, καθώς και την υλοποίηση προγραμμάτων του ΠΑΑ, στο πλαίσιο οικονομικής στήριξης των παραγωγών σε μια κρίσιμη περίοδο για το εισόδημα τους.