ΕΟΑΣΝΛ: Πρόβλημα με το ηλεκτρικό δίκτυο – Να δοθεί άμεση λύση

Την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με το ηλεκτρικό δίκτυο και τη συνεχή διακοπή στις γεωτρήσεις του Δήμου Κιλελέρ (και σε άλλες περιοχές) ζητά η ΕΟΑΣΝΛ από την ΔΕΔΔΗΕ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Οι υψηλές θερμοκρασίες και η κακή συντήρηση του ηλεκτρικού δικτύου από την ΔΕΔΔΗΕ προκαλεί την πτώση των διακοπτών (μπαστούνια) με αποτέλεσμα να διακόπτεται η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στις γεωτρήσεις του Δήμου Κιλελέρ, στην ευρύτερη περιοχή Πλατυκάμπου-Γαλήνης καθώς και σε άλλες περιοχές.

Η διαδικασία για να λυθεί το πρόβλημα και να ξεκινήσει η ηλεκτροδότηση είναι απλή και δεν χρειάζεται χρόνο αλλά γίνεται από αρμόδιο και ειδικευμένο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ.

Σε τηλεφωνική παρέμβαση που έγινε, η απάντηση που μας δόθηκε είναι ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στο εργατικό δυναμικό της ΔΕΔΗΕ και ότι δεν μπορεί να γίνεται άμεσα η λύση του προβλήματος που παίρνει σχεδόν 5 λεπτά. Ως αποτέλεσμα τα συνεργεία από την ΔΕΔΔΗΕ κάνουν περίπου μια εβδομάδα να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση με σοβαρό κίνδυνο παραγωγές να χαθούν καθώς οι αγρότες δεν μπορούν να ποτίσουν και δεν είναι δική τους ευθύνη ότι συμβαίνει.

Η ΔΕΔΔΗΕ προφανώς είναι ικανότατη να ανεβάζει συνεχώς τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικού και οικιακού, είναι ικανότατη να δηλώνει κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ κερδοφορίας από τις υπέρογκες αυξήσεις που κάνει στο ρεύμα και το πληρώνουμε από την τσέπη μας, αλλά δεν δίνει ένα ελάχιστο ποσό των κερδών της για να κάνει προσλήψεις του απαραίτητου εργατικού δυναμικού και να συντηρήσει επαρκώς το ηλεκτρικό δίκτυο.

Έχει σοβαρή ευθύνη η ΔΕΔΔΗΕ αλλά και τα Υπουργεία Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης να λύσουν εδώ και τώρα αυτό το ζήτημα πριν καταστραφούν χιλιάδες στρέμματα και αγρότες που δεν μπορούν να ποτίσουν.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να γίνει η συντήρηση και η  αποκατάσταση σε όλο το ηλεκτρικό δίκτυο των παροχών που ακόμη είναι κλειστές επειδή έχουν πέσει οι διακόπτες από την θερμοκρασία και την υψηλή κατανάλωση της περιόδου».