Οι δύο νέες απάτες στους ελληνικούς δρόμους – Το κόλπο με την κλήση στο παρμπρίζ

Δύο νέες απάτες φαίνεται πως έχουν «επιστρατεύσει» μερικοί επιτήδειοι προκειμένου να ξεγελάσουν ανυποψίαστους πολίτες και οδηγούς, και να τους αποσπάσουν κάποιο χρηματικό ποσό.

Μία από αυτές, σύμφωνα με το Action24, έχει να κάνει με το σημείωμα που αφήνουν οι απατεώνες στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, το οποίο μοιάζει αρκετά σε κλήση εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος.

Ειδικότερα, σ’ ένα κομμάτι χαρτί τονίζουν στα υποψήφια θύματά τους, ότι νωρίτερα είχαν προκαλέσει ζημιά στο δικό τους αυτοκίνητο, και γι’ αυτό πρέπει να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για να «καλυφθούν» οι ζημιές.

Στη συνέχεια, ζητούν από τον οδηγό – θύμα να επικοινωνήσει μαζί τους, προκειμένου να παρέμβει η ασφαλιστική εταιρεία και να πληρώσει την υποτιθέμενη ζημιά. Αρκετοί απ’ αυτούς «επιστρατεύουν» και ψευδομάρτυρες που «επιβεβαιώνουν» ότι προκλήθηκαν ζημιές στο αυτοκίνητο.

Δείτε το βίντεο

Μετά από πολλαπλές καταγγελίες πολιτών, οι ασφαλιστικές εταιρείες επισημαίνουν στους πελάτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να μην παρασύρονται από τέτοια μηνύματα.

Οι δύο νέες απάτες στους ελληνικούς δρόμους

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί και μία νέα μορφή απάτης στους ελληνικούς δρόμους, η οποία σχετίζεται περισσότερο με επιτόπιες κλοπές και όχι με «μελλοντικές πληρωμές».

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, ο επιτήδειος αφήνει πάλι στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου ένα ανάλογο χαρτί, που έχει τη μορφή κλήσης Τροχαίας, αφήνει τα πράγματά του στο αυτοκίνητο για να πάρει την κλήση, και στη συνέχεια με το άλλο χέρι ανοίγουν την πόρτα του οχήματος, κλέβοντας τα πράγματα εντός του Ι.Χ.