Ο Γουότκινς έστειλε την Αγγλία στον τελικό (highlights)

Ένα γκολ του επιθετικού της Άστον Βίλα στο 90′ χάρισε στα “τρία λιοντάρια” τη νίκη με 2-1 επί της Ολλανδίας στο “Signal Iduna Park” του Ντόρτμουντ. Κάπως έτσι έκλεισαν ραντεβού με την Ισπανία στο Βερολίνο την Κυριακή (14/7, 22:00, ΕΡΤ1).

Το συγκρότημα του Σάουθγκέιτ έκανε την ανατροπή στο παιχνίδι με τους “οράνιε”, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με την “οβίδα” του Σίμονς, όμως το πέναλτι του Κέιν και το σχεδόν “buzzer beater” του Γουότκινς, έστειλαν στον έβδομο ουρανό τους Άγγλους φιλάθλους. Πλέον η ομάδα του Λουίς Ντε Λα Φουέντε είναι το μοναδικό εμπόδιο, ώστε τα “τρία λιοντάρια” να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ο αγώνας

Στα πρώτα λεπτά αμφότερες οι ομάδες… ψάχνονταν στο χορτάρι. Έως ότου… βρουν τα πατήματά τους, έπιασε μία σουτάρα ο Σίμονς στο 7′ κι άνοιξε το σκορ για τους “οράνιε”. Οι Άγγλοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ψάχνοντας την ισοφάριση. Εν τέλει τα κατάφεραν πολύ γρήγορα, μιας και στο 17′ ο Ντάμφρις ανέτρεψε τον Κέιν μέσα στην περιοχή, ο φορ της Μπάγερν κέρδισε πέναλτι και ευστόχησε στην εκτέλεσή του για το 1-1. Στο 23′ οι Μέινου και Φόντεν συνεργάστηκαν υποδειγματικά, ο δεύτερος βγήκε απέναντι από τον Φερμπρούχεν και τον πλάσαρε ιδανικά, όμως πριν πάει η μπάλα στα δίχτυα πετάχτηκε ο Ντάμφρις και την σταμάτησε πάνω στη γραμμή. Ο 28χρονος μπακ συνέχισε να πρωταγωνιστεί στο ματς, μιας και στο 30′ έπιασε μία τρομερή κεφαλιά που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πίκφορντ. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση και σε αυτόν τον τομέα από τα “τρία λιοντάρια”, με τον Φόντεν να πιάνει ένα απίστευτο σουτ, το οποίο χτύπησε το δεξί δοκάρι του Φερμπρούχεν. Οι δύο ομάδες εν τέλει πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1, έχοντας χαρίσει το ίσως κορυφαίο ημίχρονο της διοργάνωσης έως τώρα.

Το δεύτερο μέρος ήταν σαφώς κατώτερο ποιοτικά. Οι Ολλανδοί παρουσιάστηκαν αρκετά καλύτεροι, με τους Άγγλους να χάνουν τον έλεγχο. Οι “οράνιε” άρχισαν να πιέζουν την εστία του Πίκφορντ, με τον έμπειρο κίπερ να διώχνει δύσκολα προσπάθεια του Φαν Ντάικ στο 65′. Στο 79′ οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ σκόραραν κόντρα στη ροή του ματς με τον Σάκα, όμως ο δημιουργός Γουόκερ ήταν σε θέση οφσάιντ, με τη φάση να ακυρώνεται. Η μπάλα άρχισε να πηγαίνει… πάνω-κάτω, με αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις να δημιουργούνται και για τις δύο άμυνες. Κάπως έτσι η Αγγλία βρήκε γκολ στο 90′ με τον Πάλμερ να δημιουργεί και τον Γουότκινς να εκτελεί με ένα τρομερό σουτ στο 90′, για το 2-1 που έστειλε τα “λιοντάρια” στον τελικό του Euro 2024.

ΓΚΟΛ: 7′ Σίμονς – 18′ Κέιν (πεν.), 90′ Γουότκινς
Κίτρινες: 17′ Ντάμφρις, 87′ Φαν Ντάικ, 90’+1′ Σίμονς – 72′ Μπέλιγχαμ, 86′ Σάκα
Κόκκινη: –
Δοκάρι: 30′ Ντάμφρις –
Stats:

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις (90’+4′ Μπρόμπεϊ, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε, Σχάουτεν, Σίμονς (90’+4′ Ζίρζκεϊ), Ρέιντερς, Μάλεν (46′ Βέχορστ), Ντεπάι (35′ Φέρμαν), Χάκπο

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκέι, Σακά (90’+3′ Κόνσα), Μέινου (90’+3 Γκάλαχερ), Ράις, Τρίπιερ (46′ Σο), Φόντεν (81′ Πάλμερ), Κέιν (81′ Γουότκινς), Μπέλιγχαμ.

Πηγή: ertsports.gr