Ε. Λιακούλη στο OPEN: «Απαράδεκτη η ανάμιξη της ΝΔ στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ »

« Οι συστηματικές ‘’παρεμβάσεις’’ υπουργών και στελεχών της ΝΔ στις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ είναι εξοργιστικές, όσο και προβοκατόρικες και καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να ανακαλέσει στην τάξη τον υφυπουργό του κ Κυρανάκη και κάθε άλλον που πράττει ομοίως », τόνισε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους δημοσιογράφους Π. Στάθη και Γ. Κολοκυθά, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής ΛάρισαςΕυαγγελία Λιακούλη,  αναφερόμενη στη χθεσινή παρέμβαση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο οποίος απολύτως αντιθεσμικά εξέφρασε τις ‘’προτιμήσεις’’ του στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.

Aναφερόμενη ειδικότερα στο θέμα, τόνισε ότι είναι εύλογη η αντίδραση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε «προβοκάτσιες» όλα αυτά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίθεση που εξαπέλυσε επανειλημμένα ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης στον Χάρη Δούκα, με αφορμή τις εσωτερικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ. « Ο κ Μπακογιάννης είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ο νυν δήμαρχος εμφορείται από άλλες αντιλήψεις για τη συλλογική ηγεσία, οπότε και την επάρκεια με την οποία ανταποκρίνεται στο έργο του» , επεσήμανε η Γραμ της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στο ερώτημα για τη συνάντηση Κ. Μητσοτάκη και Τ. Ερντογάν η κ Λιακούλη τόνισε ότι «Παρότι οι τουρκικές προκλήσεις είναι διαρκείς, μετά από κάθε συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν, απολύτως ετεροβαρώς, μόνο η δική μας πλευρά προσπαθεί να είναι το ‘’καλό και ήσυχο παιδί’’»,

Παράλληλα, συμπλήρωσε: «Ο ρόλος μας αυτός, έτσι όπως εκφράζεται από τον πρωθυπουργό, άρχισε να θεωρείται δεδομένος από τη γειτονική χώρα, η οποία γνωρίζει πλέον πως ακόμη και σε ζητήματα πρόκλησης της ιστορικής μνήμης και φθοράς μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς όπως π.χ. η μονομερής απόφασή της να μετατρέψει σε τζαμί την Ιερά Μονή Χώρας πριν από λίγους μήνες, δεν θα συναντήσει ιδιαίτερες ‘’αντιστάσεις’’ από πλευράς μας. Αλλά και πέρα από τα επιμέρους σημεία τριβής που συνεχώς προκύπτουν, εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας, όπως είναι και το καθημερινό πλέον πρόβλημα των τουρκικών εναέριων παραβιάσεων, στο ΠΑΣΟΚ παρατηρούμε πως και στο διαχρονικό, όσο και μείζον ζήτημα του Κυπριακού επικρατεί μια ‘’στασιμότητα’’ από την Ελληνική πλευρά, αφού δεν βλέπουμε να μπαίνει ποτέ στην ατζέντα του κ. Μητσοτάκη, κατά τις συναντήσεις του με τον Τούρκο πρόεδρο. Όπως δε μπαίνει και στις συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τις ‘’υψηλές γνωριμίες’’ του, όπως π.χ. με την κα Φον Ντερ Λάιεν, κατά τις οποίες παραμένει εξαιρετικά ‘’φειδωλός’’ στο να αναφέρει όλα όσα διαδραματίζονται εδώ στο Αιγαίο, μεταξύ μιας χώρας Κράτους Μέλους της Ε.Ε. και του γειτονικού της διεθνούς ταραξία, που ακούει στο όνομα Τουρκία. Και, επιπλέον θυμίζω πως καμία πρωτοβουλία δεν έχει λάβει ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και σε σχέση με την απαράδεκτη, ωστόσο, συνεχιζόμενη προμήθεια οπλικών συστημάτων από ευρωπαϊκές χώρες προς την Τουρκία».