Καπετάνος: Αναγκαία η κατασκευή δρόμου 3 χλμ. για τους κατοίκους της Άνω Αμυγδαλής Αγιάς

Ένα από τα μικρότερα χωριά-οικισμούς του νομού Λάρισας, την Άνω Αμυγδαλή (Κουκουράβα) της Τοπικής Κοινότητας Αμυγδαλής Αγιάς, επισκέφθηκε ο Λαρισαίος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, ώστε να συναντήσει από κοντά τους λιγοστούς εναπομείναντες κατοίκους.

Η Άνω Αμυγδαλή, είναι ένα πραγματικά πανέμορφο και γραφικό χωριό που οι ελάχιστοι κάτοικοι που μένουν το καλοκαίρι κυρίως, στα 18 σπίτια του χωριού, καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες, να κρατηθούν εκεί και να μην οδηγηθεί το χωριό τους στην πλήρη ερημοποίηση.

Ο Χρήστος Καπετάνος από την προεκλογική του ακόμη πορεία σε κάθε χωριό του νομού Λάρισας και ιδιαίτερα σε αυτά τα μικρά και απομονωμένα χωριά, τόνιζε την ανάγκη να είναι δίπλα η Πολιτεία σ’ αυτούς τους ανθρώπους.

«Κάποτε αυτά τα χωριά έσφυζαν από ζωή», τόνισε ο κ. Καπετάνος κατά την επίσκεψη του στο όμορφο αυτό χωριό και συνέχισε,

«Δυστυχώς η σύγχρονη εποχή βρήκε τους νέους να εγκαταλείπουν τα χωριά και να μεταφέρονται στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα με στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση.

Συνομιλώντας με τους λιγοστούς ανθρώπους που κατοικούν σήμερα την Άνω Αμυγδαλή, διαπίστωσα την αγάπη τους για τον τόπο που μεγάλωσαν και την ανάγκη στήριξης τους, με την κατασκευή του δρόμου Αμυγδαλής – Άνω Αμυγδαλής, για την εύκολη πρόσβαση των κατοίκων, γεγονός που θα οδηγήσει και στην επιστροφή όσων έχουν φύγει εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών ζωής.

Στο χωριό αυτό συνάντησα όμορφα αρχοντικά σπίτια, με νοικοκυροσύνη, πλίθινα στην κατασκευή, με μια κλασική αίσθηση αυθεντικότητας μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

Αποτελεί πρωταρχικό μου μέλημα η στήριξη και του μικρότερου χωριού του νομού Λάρισας, με στόχο να μην οδηγηθούν στην πλήρη ερημοποίηση αλλά και να στηριχτούν τα παραδοσιακά επαγγέλματα του κάμπου.

Ευχαριστώ θερμά τον Εκπαιδευτικό Γιάννη Δαλαμάγκα και τον Πρόεδρο του χωριού Απόστολο Γαλάνη για τις πληροφορίες και την ξενάγηση, στο πανέμορφο αυτό χωριό».