Ε. Λιακούλη στον ΣΚΑΪ :«Το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να ξαναγίνει παράταξη…»

«Η εσωκομματική διαδικασία που έχει ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για το χώρο και όχι μόνογι’αυτόν, καθώς δεν κινείται στα στενά κομματικά όρια του ΠΑΣΟΚ, αλλά κινητοποιεί την κοινωνία και θα δρομολογήσει σοβαρές εξελίξεις συνολικά για τη χώρα» τόνισε καλεσμένη στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τουςδημοσιογράφους Δ. Οικονόμου και Α. Παυλόπουλο,η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής ΛάρισαςΕυαγγελία Λιακούλη.

Ερωτηθείσα για τις προβλέψεις του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τα ασυμβίβαστα, η Ευαγγελία Λιακούλη σημείωσε ότι «προφανώς κάποιοι έσπευσαν να κάνουν μια ερμηνεία του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, που θεωρώ ότι δεν προσιδιάζει στο πνεύμα της διάταξης και ειδικά για τους υποψήφιους προέδρους του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα αν τεθεί – όχι με διαρροές, αλλά ευθέως-, θα πρέπει να παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα, υπάρχει αρμόδια επιτροπή η οποία εξετάζει τέτοιου είδους θέματα και η οποία θα αποφανθεί».

Στη συνέχεια, ερωτηθείσα για το διαφορετικό στίγμα κάθε υποψηφίου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «ακριβώς στο θέμα αυτό είχα αναφερθεί και κατά την τοποθέτησή μου στο Πολιτικό Συμβούλιο. Όπως έχω πει, ήμουν εξαρχής εναντίον των εκλογών, διότι η άποψή μου ήταν και εξακολουθεί να είναι, ότι πρέπει να προηγείταιοργανωμένος πολιτικός διάλογος. Πρώτα πρέπει να συζητήσουμε, να καταγράψουμε τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορετικές προσεγγίσεις, τις θέσεις των υποψηφίων και μετά να κριθεί ο χρόνος για την εσωτερική εκλογική διαδικασία και οι όροι της. Έτσι λοιπόν, μία συνδιάσκεψη ή ένα έκτακτο συνέδριο ήταν η δική μου πρόταση, ώστε να δούμε και τις διορθωτικές κινήσεις που θα έπρεπε να γίνουν στο μεσοδιάστημα. Η πλειοψηφία ωστόσο αποφάσισε, όπως γίνεται σε όλες τις δημοκρατίες του κόσμου και προχωράμε πλέον, με βάση αυτό».

Αναφορικά με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για το ΠΑΣΟΚ, η Ευαγγελία Λιακούλη απάντησε ότι «Θεωρώ ότι δεν πείσαμε και δεν ήμασταν ελκυστικοί, μπορούσαμε και έπρεπε να πάμε καλύτερα. Είχαμε ένα πρόγραμμα που επεξεργαστήκαμε με πολύ μεγάλη προσοχή και κόπο, κάνοντας μάλιστα και τη διαφορά, όπως για τη στεγαστική κρίση και για πολλά άλλα θέματα που κανείς άλλος δεν είχε αναδείξει. Δεν πείσαμε όμως…».

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναβρεί τον κινηματικό του χαρακτήρα, πρέπει να ξαναγίνει παράταξη και όχι μόνο κόμμα, διότι έτσι αφυδατώνεται. Πρέπει να τολμήσει περισσότερα, γιατί μπορεί πάρα πολλά. Είμαι βέβαιη ότι τα όσα συμβαίνουν με το ΠΑΣΟΚ σήμερα, δεν θα αφήσουν καθόλου αδιάφορη τη χώρα και τα πολιτικά κόμματα. Θα έχει πολύ μεγάλη εξέλιξη το θέμα και θα δρομολογήσει και σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων. Το στοίχημα καταρχήν είναι να έχουμε μαζική συμμετοχή και είμαι βέβαιη ότι η συμμετοχή θα σπάσει ρεκόρ και θα προσέλθουν στις κάλπες πάνω από 300.000άτομα. Η κοινωνία θα μιλήσει στην κάλπη του ΠΑΣΟΚ, ακριβώς γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη ελπίδα για τον Έλληνα να αλλάξει πορεία η ζωή του και να ξαναβρεί την αξιοπρέπεια που του έχουν στερήσει…».