Συνάντηση του Θανάση Νασιακόπουλου με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κατερίνα Παπακώστα»

Συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κατερίνα Παπακώστα είχε ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Υφυπουργό ότι ο Δήμος έχει έτοιμη  μελέτη για την ανέγερση νέου παιδικού σταθμού στην τοπική κοινότητα Πλατυκάμπου σε οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στο αγροτικό ιατρείο. Ζήτησε δε  το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί σε πρόγραμμα που θα εκπονήσει το συγκεκριμένο Υπουργείο .

Η Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι θα τον ενημερώσει άμεσα για το εάν και πότεανοίξει η πρόσκληση ενδιαφέροντος έτσι ώστε  για να κατατεθεί η μελέτη και να ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής του παιδικού σταθμού.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στην αναγκαιότητα του έργου για την ευρύτερη περιοχή του Πλατυκάμπου. Τόνισε ότι σήμερα ο παιδικός σταθμός στεγάζεται σε ένα παλαιό κτίριο της δεκαετίας του 1960 και φιλοξενεί περίπου 35 παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα που υπάρχει στον δήμο Κιλελέρ και αφορά στον μεγάλο αριθμό υπερήλικων ατόμων. Ζήτησε από την Υφυπουργό να εξεταστεί το θέμα της ένταξης αυτών των ατόμων σε ανάλογη δράση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας όπως οι «Νταντάδες της Γειτονιάς» το οποίο ήδη βοηθά πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά που δυσκολεύονται να συνδυάσουν τη φροντίδα των παιδιών με την απαιτητική καθημερινότητα του εργαζόμενου γονέα.

Ανάλογη βοήθεια, ανέφερε ο Θανάσης Νασιακόπουλος, πρέπει να δοθεί και στα υπερήλικα άτομα που διαμένουν μόνα τους, από συντοπίτες που θα έχουν τη δυνατότητα να τα βοηθήσουν. Τόνισε δε με έμφαση ότι το θέμα της βοήθειας των υπερηλίκων είναι ιδιαίτερα μεγάλο σε Δήμους όπως ο Δήμος Κιλελέρ που έχει πολλούς μικρούς οικισμούς στους οποίους διαμένουν μόνα τους τέτοια άτομα.

Η Υφυπουργός είπε ότι βρίσκει ενδιαφέρουσα την πρόταση και ότι θα την διερευνήσει για να δει τι δυνατότητες υπάρχουν για την επέκταση του προγράμματος και σε υπερήλικα άτομα . Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πάρα πολύ καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε επίπεδο το άριστο επίπεδο συνεργασίας του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του Δήμου Κιλελέρ.