Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες, μπόρες στα δυτικά και βοριάδες

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη, αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, κυρίως στη δυτική ηπειρωτική χώρα και στη Θεσσαλία. Αναλυτικότερα, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και τις δυτικής Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στην νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στις Σποράδες 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 38 – 39 βαθμούς Κελσίου και στις Σποράδες έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στο Θρακικό τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στην Ήπειρο θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 και από στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά από 21 έως 38 – 40 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 και στα Δωδεκάνησα βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Τετάρτη και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά (κυρίως της Θράκης) ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.