Εν εξελίξει η διαμόρφωση της διάβασης Αμπελιάς

Συνεχίζεται η διαμόρφωση της διάβασης Αμπελιάς στα Φάρσαλα που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στον ποταμό Ενιπέα με σκοπό να γίνεται απρόσκοπτα η κίνηση στο συγκεκριμένο τμήμα εξυπηρετώντας τους πολίτες όταν το ποτάμι έχει χαμηλή ροή και εκτός από περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.

Η γέφυρα της Αμπελιάς καταστράφηκε πριν από 10 μήνες (6 Σεπτεμβρίου) από την ορμή των νερών του «Daniel» που κατέβασε ο Ενιπέας ποταμός, και τμήμα της γέφυρας υποχώρησε με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Π.Ε.Ο. Φαρσάλων – Βόλου. Έκτοτε, οι πολίτες για να μεταβούν από το ένα σημείο της γέφυρας στο άλλο, έπρεπε να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα περισσότερα, μέσω παρακαμπτήριας οδού που διέρχονταν από τα χωριά της δημοτικής ενότητας Πολυδάμαντα. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα αγροτών που για λίγα μόνο μέτρα έπρεπε να διανύσουν απόσταση έως και 25-30 χιλιόμετρα περισσότερα για να πάνε στα χωράφια τους.

Η διάβαση που κατασκευάζεται είναι Βόρεια και παράλληλα με την κατεστραμμένη γέφυρα της Αμπελιάς. Αυτή την περίοδο γίνεται από συνεργεία η διαμόρφωση των προσβάσεων σ’ αυτή και θα ακολουθήσει η κατασκευή της διάβασης με τσιμεντοσωλήνες. Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι νεότερης σχετικής απόφασης και ενημέρωσης από τους αρμόδιους μηχανικούς του έργου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η νέα γέφυρα βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και αναμένεται να επισκευαστεί από το Υπουργείο Υποδομών.

Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Γ.Γ.