Από την… άσπρη βούλα στους “4” η Γαλλία

H Γαλλία δεν έχασε πέναλτι στην διαδικασία, ήταν απόλυτα ψύχραιμη και εύστοχη και με 5-3 πέρασε στα ημιτελικά, αφήνοντας εκτός την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο αγώνας

Στο πρώτο μέρος του αγώνα ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός, με τις δύο ομάδες να επιθυμούν να παίξουν το ποδόσφαιρο τους. Ωστόσο η μία εξουδετέρωνε την άλλη και δεν υπήρχαν φάσεις στο ματς. Η καλύτερη στιγμή ήρθε στο 20ο λεπτό. Ο Τεό Ερνάντες έκανε το σουτ από μακριά με τον γκολκίπερ της Πορτογαλίας να διώχνει τη μπάλα αποσοβώντας τον κίνδυνο. Στο 28′ έγινε και η πρώτη καλή στιγμή για τους “τρικολόρ” αλλά η προσπάθεια του Κιλιάν Εμπαπέ πέρασε εκτός εστίας του Ντιόγκο Κόστα.

Με τελική στην εστία ξεκίνησε το δεύτερο μέρος η Γαλλία. Ο Κιλιάν Εμπαπέ σούταρε δυνατά στο κέντρο της εστίας, αλλά ο Ντιόγκο Κόστα είχε τοποθετηθεί σωστά και αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο 60′ χάθηκε η μεγαλύτερη στιγμή στο παιχνίδι για την Πορτογαλία. Ο Κανσέλο έδωσε τρομερή πάσα στον Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος βρέθηκε κοντά στο 1-0, αλλά ο Μενιάν με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το μηδέν. Στη συνέχεια της φάσης, η μπάλα στρώθηκε στον Κανσέλο, το σουτ του οποίου πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. Η ομάδα του Μαρτίνεθ είχε βρει για τα καλά ρυθμό. Στο 63′ ο Λεάο έδωσε στον Βιτίνια ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ με τον Μενιάν να διώχνει τη μπάλα. Στη συνέχεια της φάσης ο Ρονάλντο έγινε αποδέκτης της και επιχείρησε με τακουνάκι να τη στείλει στα δίχτυα αλλά ο Γάλλος τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ. H Γαλλία απάντησε στις ευκαιρίες της Πορτογαλίας με τον Κόλο Μουανί να κάνει το σουτ με τον Ρούμπεν Ντίας με διαγώνιο τάκλιν να κόβει σωτήρια τη μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα ο Καμαβινγκά σπατάλησε απίθανη ευκαιρία, αφού βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ βρήκε στο δοκάρι και δεν κατέληξε στα δίχτυα. Στο 88′ ο Καντέ δοκίμασε τα πόδια του από μακριά, αλλά δεν ανησύχησε τον κίπερ της Πορτογαλίας. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι “τρικολόρ” είχαν την τελευταία τους καλή στιγμή με τον Εμπαπέ, μη μπορώντας όμως να σκοράρουν για να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη της παράτασης η Πορτογαλία άγγιξε το γκολ. Ο Κονσεϊσάο έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά και γύρισμα προς τον Ρονάλντο το σουτ του οποίου από το ύψος της μικρής περιοχής ήταν αρκετά άστοχο. Στο δεύτερο μισό της παράτασης, ο Φέλιξ με κεφαλιά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Μενιάν με την μπάλα να βρίσκει στο πλαϊνό μέρος των διχτυών. Στην τελευταία φάση του αγώνα, η Πορτογαλία με τον Μέντες έχασε τεράστια ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι, αλλά ο Μενιάν είχε και πάλι απάντηση κρατώντας το μηδέν.

Η διαδικασία των πέναλτι

0-1 Ντεμπελέ
1-1 Κριστιάνο Ρονάλντο
1-2 Φοφανά
2-2 Μπερνάρντο Σίλβα
2-3 Κουντέ
2-3 Δοκάρι (Φέλιξ)
2-4 Μπαρκολά
3-4 Μέντες
3-5 Ερναντές

ΓΚΟΛ: –
Κίτρινες: 79′ Παλίνια / 84′ Σαλιμπά
Κόκκινη: –
Δοκάρι: – / 70′ Καμαβινγκά
STATS: Η Γαλλία είχε μόλις μια ήττα στα τελευταία 14 παιχνίδια της απέναντι στην Πορτογαλία, αλλά η ήττα ήταν στον τελικό του Euro 2016 στο Σταντ ντε Φρανς.

Πορτογαλία (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Ντίας, Παλίνια (90′ + 2′ Νέβες), Κανσέλο (74′ Σεμέντο), Μέντες, Βιτίνια (119′ Νούνιες), Σίλβα, Φερνάντες (74′ Κονσεϊσάο), Λεάο (106′ Φέλιξ), Ρονάλντο

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Καμαβινγκά (91′ Φοφανά), Σαλιμπά, Ερναντές, Καντέ, Τσουαμενί, Γκριεζμάν (67′ Ντεμπελέ), Εμπαπέ (106′ Μπαρκολά), Κολό Μουανί (86′ Τουράμ)

Πηγή: ertsports.gr