Ευύδριο Φαρσάλων: Με διήμερο εκδηλώσεων έρχεται η 14η Γιορτή Σταριού την Παρασκευή 5 Ιουλίου και το Σάββατο 6 Ιουλίου

Ο Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος κοινότητας Μεγάλου Ευυδρίου σας προσκαλεί στην 14η Γιορτή Σταριού που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 5 & 6 Ιουλίου.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου και ώρα 19.30 σας περιμένουμε στο Γυμνάσιο Ευυδριου για την έναρξη της γιορτής και τις ομιλίες για αγροτικά θέματα και βιωσιμότητα της υπαίθρου

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Έναρξη 14ης Γιορτής Σταριού χαιρετισμοί επισήμων Ομιλίες διοργανωτών

Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ευυδριου: Γούσιος Νικόλαος (πρόεδρος)

Συνδιοργανωτών: Περιφέρεια Θεσσαλίας- Δήμος Φαρσάλων

Α.Σ. Ενιπέας: Καραΐσκος Αθανάσιος (πρόεδρος ΑΣ Ενιπέα, μέλος ΔΣ ΕΘΕΑΣ)

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΠΕΝΑ- Νίκος Παυλονάσιος: TO MEΛΛON ΣTHN EΛΛHNIKH ΓEΩPΓIA

ΘΕΣ ΓΗ – Παναγιώτης Καλφούντζος: O POΛOΣ TΩN ΣYNETAIPIΣMΩN ΣTH ΣYΓXPONH EΛΛHNIKH ΓEΩPΓIA

ΜΕΛΙΣΣΑ – ΚΙΚΙΖΑΣ – Γιάννης Πουρίκας : ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟυ

Κ & Ν Ευθυμιάδης: Η εταιρεία στη καλλιέργεια σιταριού Agrositos-

Φίλιππος Ζανάκης: Η καλλιέργεια των σιτηρών μέσα από την εταιρεία Agrositos

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την βιωσιμότητα και το μέλλον του αγροτικού κόσμου και της υπαίθρου. Με τη συμμετοχή της terra thessalia (cluster πανεπιστημίου Θεσσαλίας) συντονίζει ο νομικός σύμβουλος Γεώργιος Αποστολόπουλος.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου και ώρα 21:30 σας περιμένουμε στο Μεγάλο Ευύδριο Φαρσάλων στο μεγάλο παραδοσιακό γλέντι, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου ντόπιων επαρχίας Φαρσάλων ο Ενιπέας και του συλλόγου Ακρίτες Αλμωπίας, να δοκιμάσετε το παραδοσιακό μας πλιγούρι με πρόβειο το οποίο κάθε χρόνο σερβίρουμε δωρεάν στο κόσμο και να διασκεδάσετε με την παραδοσιακή μας ορχήστρα, στο τραγούδι ο Γιώργος Χακτσής και η Κατερίνα Αρσένη, ενώ στο κλαρίνο ο Νίκος Τζουκόπουλος.

Σας προσκαλούμε στην διήμερη αγροτική και πολιτιστική μας εκδήλωση που έχει σαν στόχο να συμβάλει στη βιωσιμότητα και εξέλιξη της υπαίθρου και του αγροτικού κόσμο καθώς και την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η εκδήλωση μας γίνεται υπό την αιγίδα της περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμου Φαρσάλων και του Αγροτικού συνεταιρισμού επαρχίας Φαρσάλων ο Ενιπέας. Υποστηρίζεται από την Π.Ε.Ν.Α, ΕΘ.Ε.ΑΣ και το cluster του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Terra thessalia.