Τασούλας για Αυγενάκη: Ποινή για ανάρμοστη συμπεριφορά – Η συγγνώμη δεν γίνεται δεκτή

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια, αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τον Λευτέρη Αυγενάκη, και είπε μεταξύ άλλων ότι «οι βουλευτές θα πρέπει με τη συμπεριφορά τους, εντός και εκτός της Βουλής να τηρούν τις αρχές προάσπισης του κύρους του Κοινοβουλίου. Η συμπεριφορά του κ. Αυγενάκη στον χώρο του αεροδρομίου, ήταν απαράδεκτη. Μου έδωσε εξηγήσεις, ζήτησε συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να την δεχθώ. Είμαι υποχρεωμένος να του επιβάλω ποινή μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και να τον αποκλείσω από τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου για τις επόμενες 2 εβδομάδες».

Την ίδια στιγμή, έντονες είναι οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία ζητούν την διαγραφή του βουλευτή, από την Ν.Δ.

Το περιστατικό και η καταγγελία

Σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στην Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε) o πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης φαίνεται να χτυπά υπάλληλο στο αεροδρόμιο ”Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Όπως καταγγέλθηκε το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή το πρωί, στην πύλη της πτήσης από Αθήνα προς Ηράκλειο. Ο κύριος Αυγενάκης σύμφωνα με πληροφορίες είχε μπερδέψει την πύλη και έχασε την πτήση του.

Όπως δείχνει το βίντεο και σύμφωνα με τα λεγόμενα της καταγγελίας χαστούκισε τον υπάλληλο και χτυπά εξοπλισμό του αεροδρομίου

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες  ο βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε λεκτικά και σε αστυνομικούς.