Παραδοσιακός αλωνισμός και λίχνισμα στην 3η Γιορτή Θερισμού στο Βασιλί Φαρσάλων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Γιορτή Θερισμού στο Βασιλί Φαρσάλων που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βασιλί.

Ο Σύλλογος παρουσίασε στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ένα βίντεο με θέμα τον θερισμό που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον κ. Σεραφείμ Δημόπουλο.

Ακολούθησε αναπαράσταση με το καθιερωμένο δρώμενο, τον αλωνισμό και το λίχνισμα από τα μέλη του συλλόγου.

Ο Σύλλογος φέτος είχε την τιμή να φιλοξενήσει τη συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Θωμαή Μεταξιώτου- Αργυροπούλου από το Μικρό Ελευθεροχώρι Ελασσόνας, η οποία έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στην έρευνα και καταγραφή δημοτικών τραγουδιών σχετικά με τον θερισμό, όπου με τη συνοδεία φλογέρας τραγούδησαν μαζί με άλλα 4 άτομα κάποια από αυτά τα τραγούδια. Κλείνοντας το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ντόπιων ο Ενιπέας χόρεψε τραγούδια της Θεσσαλίας.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της φετινής γιορτής, τους επαγγελματίες της επαρχίας για την προσφορά δώρων, τον πρόεδρο του χωριού κ. Γ. Μπόγκα για την ανεκτίμητη βοήθεια του, τις κυρίες που ετοίμασαν παραδοσιακές πίτες, τους φίλους Βασίλη Τσαλόπουλο και Βασίλη Δημακόπουλο για το άλογο και όλους τους εκπροσώπους των συλλογών που παρευρέθηκαν, τους αντιδημάρχους κ. Δημήτρη Γεωργατζή, κ.Θανάση Γεροβασιλη, τον δημοτικό σύμβουλο κ.Νίκο Γκατζογια και τον εκπρόσωπο τύπου της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Ν.Λάρισας Σωκράτη Αλειφτήρα.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τον Χρήστο Παύλου.