Γιάννης Τριάντης: H εποχή της συνεργασίας είναι το μόνο ρεαλιστικό σχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση

Γράφει ο Γιάννης Τριάντης…

Έχει έρθει ο καιρος που πρέπει να αντιληφθούμε, ότι στην τοπική πολιτική σκηνή η εκάστοτε Δημοτική αρχή, για το καλό των ανθρώπων που άρχει θα πρέπει επιτέλους να είναι Ανεξάρτητη από κομματικές ιδεολογίες.

Όλο αυτό που συμβαίνει αν το εξετάσουμε θα διαπιστώσουμε, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση χρησιμοποιείται από τα κόμματα, αφού αυτά έχουν το βλέμμα στις εθνικές εκλογές και μόνο. Με μοναδικό τους μέλημα λοιπόν να επηρεάζουν το εκλογικό σώμα προς όφελός τους. Αυτό βεβαίως δεν είναι κάτι τωρινό, αφού συμβαίνει ιδίως από την μεταπολίτευση και μετά, ενώ προσπάθησαν να το καρπωθούν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα.

Λανθασμένη είναι και η εντύπωση ότι ο δήμαρχος που θα εκλεγεί θα πρέπει να είναι φιλικά προσκείμενος στην εκάστοτε κυβέρνηση, καθώς πρέπει να είμαστε πραγματικά πολύ αφελής για να πιστέψουμε ότι αυτός που επωφελείται από κάτι τέτοιο θα είναι ο κάθε δήμαρχος.

Δυστυχώς ζούμε σε αυτό που ονομάζω εποχή της “πολιτικής αιχμαλωσίας” των τοπικών αρχόντων, αφού γίνονται έρμαια πολιτικών γραφείων και χρησιμοποιούν το εκάστοτε δημαρχιακό μέγαρο ως μέσο προβολής για συγκεκριμένους πολιτικούς και μόνο, πράγμα που δεν τιμά την δημοκρατία και το σύνολο των πολιτών που τους ανέδειξαν. Θύματα βεβαίως σε όλο αυτό για ακόμη μια φορά είναι οι απλοί πολίτες, που βλέπουν τα πρόβλημα της καθημερινότητας τους να παραμένουν και να γίνονται δέκτες ανυπόστατων και ψευδών δικαιολογιών.

Για μια καλύτερη και ανεξάρτητη “αφού αυτό είναι και η ουσία ” τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να περάσουμε σε μοντέλα πραγματικά ανεξάρτητα, που να απαρτίζονται από ανθρώπους όλων των ιδεολογικών πεποιθήσεων.

Η συνεργασία όλων με μοναδικό γνώμονα τα πρόβλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά και μόνο, είναι η συνταγή που θα μας κάνει να δώσουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα, αφού πρώτα αυτά δεν κοιτάνε χρώματα και κόμματα!!

Συνοψίζοντας λοιπόν, πιστεύω ότι η εποχή της συνεργασίας είναι το μόνο ρεαλιστικό σχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα έχουν μοναδικό τους μέλημα την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, αφού πρέπει να είναι διατεθειμένοι να διεκδικήσουν για τον τόπο τους.

ΥΓ Όσον αφορά την επαρχία μας κινδυνεύει με ερημοποίηση και το δημογραφικό πρέπει να ανάγεται από όλους σε μείζον θέμα. Μην κλείνουμε τα μάτια στο προφανές!!