Δηλητηρίασαν με φόλες έξι τσοπανόσκυλα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Λάρισας, αφέθηκε χθες το μεσημέρι 61χρονος κτηνοτρόφος που συνελήφθη έπειτα από μήνυση ενός 70χρονου επίσης κτηνοτρόφου, τα ποιμνιοστάσια των οποίων βρίσκονται σε κοντινή απόσταση σε περιοχή της Ελασσόνας.

Αφορμή για την αντιπαράθεση των δύο κτηνοτρόφων αποτέλεσε η δηλητηρίαση με τροφή που περιείχε δηλητηριώδεις ουσίες («φόλες») και των 6 τσοπανόσκυλων του 70χρονου, με αποτέλεσμα δύο σκυλιά να θανατωθούν, άλλα δύο να μεταφερθούν στον κτηνίατρο με συμπτώματα δηλητηρίασης, ενώ δύο ακόμη τσοπανόσκυλα έχουν χαθεί και εκτιμάται πως μετά τη δηλητηρίαση χάθηκαν σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή.

Ο 70χρονος κτηνοτρόφος, μεταβαίνοντας στις 6.30 το πρωί της περασμένης Πέμπτης στο ποιμνιοστάσιό του, βρήκε -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- νεκρά τα δύο τσομπανόσκυλά του, ενώ άλλα δύο είχαν εμφανή σημάδια δηλητηρίασης.

Ο 70χρονος απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας όπου και μήνυσε τον 61χρονο, ενώ παρουσία δικαστικού λειτουργού και εκπροσώπου του Δασαρχείου έγινε έρευνα στο ποιμνιοστάσιο του 61χρονου. Μετά και τον εντοπισμό, μεταξύ άλλων, μιας συσκευασίας τοξικού φυτοφαρμάκου συνελήφθη κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώων σύμφωνα και με το άρθρο 24 του ν. 4830/21 (περί ευζωίας των ζώων συντροφιάς).

Ο 61χρονος απολογήθηκε χθες το μεσημέρι ενώπιον της Ανακρίτριας, για να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων η εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 61χρονος κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία της δηλητηρίασης των τσομπανόσκυλων του γείτονά του κτηνοτρόφου, διευκρινίζοντας ότι τα φάρμακα που βρέθηκαν στο ποιμνιοστάσιό του, τα έχει στην κατοχή του από ετών.

Να σημειωθεί ότι τα δηλητηριασμένα τσοπανόσκυλα μεταφέρθηκαν στον κτηνίατρο για εργαστηριακές εξετάσεις.

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – Β. ΚΑΚΑΡΑΣ