Κοτόπουλο λαδορίγανη με σκόρδο και λεμόνι

Πληροφορίες
 
Συνταγή η οποία θα σας πάει αρκετά χρόνια πίσω, αλλά ναι κρατάει όλη της την νοστιμιά.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο καλά καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι και πιπέρι

Βήματα

  • Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό.
  • Μόλις το φαγητό πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε για μισή ώρα να σιγοβράσει, με κλειστό καπάκι.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν το υπόλοιπο λάδι μαζί με το χυμό λεμονιού.
  • Περιχύνουμε το φαγητό με το λαδολέμονο και το αφήνουμε για μισή ώρα ακόμα να δέσει η σάλτσα του, με ανοιχτή κατσαρόλα.
  • Συνοδεύουμε με πατάτες πουρέ ή τηγανητές.

Δείτε ανάλογες συνταγές στο pasmageirevontas.gr