Υλικά
- 290γρ φουντούκια καβουρδισμένα
- 280γρ ζάχαρη άχνη
- 45γρ κακάο χωρίς ζάχαρη
- 70γρ ηλιέλαιο
- 2 βανίλιες σκόνη
- 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη.
Εκτέλεση
1ο βήμα
Χτυπάμε τα φουντούκια με το ηλιέλαιο στο πολυμήχανημα με τα μαχαίρια για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν πάστα.Δεν πρέπει στο μείγμα να υπάρχουν κομμάτια φουντουκιού, ούτε να μοιάζει με σκληρή πάστα.Όσο ποιο πολύ τα χτυπάμε τόσο ποιο καλό θα γίνει το μείγμα μας,γιατί τα φουντούκια θα βγάλουν τα έλαια τους κ θα βοηθήσουν να γίνει πραλίνα.
2ο βήμα
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την σοκολάτα.Έπειτα από λίγα λεπτά χτύπημα το μείγμα μας έχει γίνει ρευστό κ έχει αναπτύξει θερμότητα,τότε ρίχνουμε την σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπαιν μαρύ κ χτυπάμε για ακόμα ένα λεπτό.
3ο βήμα
Βάζουμε σε βάζα,κλείνουμε αεροστεγώς κ κρατάμε εκτός ψυγείου έως κ 2 εβδομάδες.