Εύκολα και γρήγορα σπιτικές κρέπες

Υλικά

  • 1 μεγάλη κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 περίπου κούπα φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε καλά τα αβγά και κατόπιν προσθέτουμε το γάλα.
  • Αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη, ρίχνουμε και το βούτυρο και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο από το στερεό μίγμα στο υγρό.  Ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης ίσα – ίσα να καλύπτει το τηγάνι και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.
  • Μόλις ετοιμαστεί μπορούμε να τη γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε.
  • Είτε με σοκολάτα και μπισκότα αν θέλουμε γλυκιά, είτε με τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα κλπ αν θέλουμε αλμυρή.

Πηγή: in.gr