Υλικά
- 1 μεγάλη κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 περίπου κούπα φρέσκο γάλα
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε καλά τα αβγά και κατόπιν προσθέτουμε το γάλα.
- Αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη, ρίχνουμε και το βούτυρο και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο από το στερεό μίγμα στο υγρό. Ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης ίσα – ίσα να καλύπτει το τηγάνι και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.
- Μόλις ετοιμαστεί μπορούμε να τη γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε.
- Είτε με σοκολάτα και μπισκότα αν θέλουμε γλυκιά, είτε με τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα κλπ αν θέλουμε αλμυρή.
Πηγή: in.gr