Το διαφορετικό τιραμισού καραμέλα

Για το μείγμα κρέμας:

  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας άχνη / ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας γεμάτη καραμέλα / καραμελωμένο γάλα(βάζετε σε μια κατσαρόλα για 3 ώρες
  • σκεπασμένα με νερό 3 με 4 κουτιά ζαχαρούχο γαλα ,χρησιμοποιήστε όσο θέλετε και τα υπόλοιπα τα βάζετε στο ντουλάπι σας)

για το μείγμα καφέ:

  • 1 φλιτζάνι ισχυρή μαύρο καφέ
  • 2 κουταλιές της σούπας liqeur σοκολάτα η καφέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι καραμέλα
  • 200g μπισκότα σαβαγιάρ
  • 3-4 κουταλιές της σούπας καραμέλα / καραμελωμένο γάλα
  • σκόνη κακάο

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι η κρέμα να στέκετε στους αναδευτήρες του μίξερ .
  2. Προσθέστε την καραμέλα / καραμελωμένο γάλα, στη συνέχεια, χτυπήστε για περίπου 5 λεπτά ακόμα.
  3. Συνδυάστε τον καφέ, λικέρ και το σιρόπι καραμέλα ,περάστε από εκεί τα μπισκότα για μερικά Δευτερόλεπτα.
  4. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα εμποτισμένα μπισκότα σε ένα ενιαίο στρώμα σε μια πιατέλα της επιλογής σας.
  5. Ανά στρώση μπισκότου βάλτε το μείγμα κρέμας -καραμέλας.
  6. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά και τελειώστε με ένα ξεσκόνισμα της σκόνης κακάο.
  7. Βάλτε το Tiramisu για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο ,ιδανικά μια μέρα νωρίτερα πριν από το σερβίρισμα.

Συνταγή από τον Chef Βασίλης Πατσής – pasmageirevontas.gr