Για το μείγμα κρέμας:
- 500ml κρέμα γάλακτος
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας άχνη / ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
- 3 κουταλιές της σούπας γεμάτη καραμέλα / καραμελωμένο γάλα(βάζετε σε μια κατσαρόλα για 3 ώρες
- σκεπασμένα με νερό 3 με 4 κουτιά ζαχαρούχο γαλα ,χρησιμοποιήστε όσο θέλετε και τα υπόλοιπα τα βάζετε στο ντουλάπι σας)
για το μείγμα καφέ:
- 1 φλιτζάνι ισχυρή μαύρο καφέ
- 2 κουταλιές της σούπας liqeur σοκολάτα η καφέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι καραμέλα
- 200g μπισκότα σαβαγιάρ
- 3-4 κουταλιές της σούπας καραμέλα / καραμελωμένο γάλα
- σκόνη κακάο
Οδηγίες
- Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι η κρέμα να στέκετε στους αναδευτήρες του μίξερ .
- Προσθέστε την καραμέλα / καραμελωμένο γάλα, στη συνέχεια, χτυπήστε για περίπου 5 λεπτά ακόμα.
- Συνδυάστε τον καφέ, λικέρ και το σιρόπι καραμέλα ,περάστε από εκεί τα μπισκότα για μερικά Δευτερόλεπτα.
- Στη συνέχεια τοποθετήστε τα εμποτισμένα μπισκότα σε ένα ενιαίο στρώμα σε μια πιατέλα της επιλογής σας.
- Ανά στρώση μπισκότου βάλτε το μείγμα κρέμας -καραμέλας.
- Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά και τελειώστε με ένα ξεσκόνισμα της σκόνης κακάο.
- Βάλτε το Tiramisu για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο ,ιδανικά μια μέρα νωρίτερα πριν από το σερβίρισμα.
Συνταγή από τον Chef Βασίλης Πατσής – pasmageirevontas.gr