Ζουμερά μπισκοτάκια με nutella…η συνέχεια στο φούρνο σας.
Υλικά
1/2 φλιτζάνι nutella ή μερέντα
150 γρ. βούτυρο
2¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό συν 1 κρόκο αυγού
2½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. γιαούρτι
1 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα
Βήματα
Τοποθετήστε ένα χαρτι ψησίματος σε μια λαμαρίνα και απλώστε την Nutella, 1 – 1 1/2 κουταλάκι το καθένα.
Τοποθετήστε το δίσκο στην κατάψυξη και αφήστε για περίπου 1 ώρα.
Τοποθετήστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μολις λιώσει καλά αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα και κρατήστε την άκρη. Τώρα χτυπήστε τη ζάχαρη στο βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν ,προσθέστε τα αυγά ένα ένα μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
Προσθέστε τη βανίλια και το γιαούρτι στο μείγμα βουτύρου και ζάχαρης και ανακατέψτε καλά. Τώρα προσθέστε αλεύρι και τα τσιπς σοκολάτας στο παραπάνω μείγμα και ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθούν.
Καλύψτε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πάρτε τώρα το μείγμα από το ψυγείο, αφαιρέστε και τους δίσκους της Nutella και βουτήξτε τον κάθε δίσκο μέσα στο μείγμα μέχρι να καλύψει καλά το μείγμα την Nutella και να πάρετε ένα ωραίο σχήμα μπισκότου.
Ψήστε μέχρι τα μπισκότα να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα , ενδιάμεσα του ψησίματος γυρίστε τα μπισκότα εάν θέλετε.
Ψήστε μέχρι τα μπισκότα να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, ενδιάμεσα του ψησίματος γυρίστε τα μπισκότα εάν θέλετε. Αφήστε να κρυώσουν.
Φροντίστε όσο φτιάχνετε τα μπισκότα να μην σας λιώσουν, για αυτό καλό θα ήταν να τα βγάζετε ένα ένα από την κατάψυξη.